Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenSnabb säkerhetsguide: angående mejl och ip-skydd

Gå ner

Snabb säkerhetsguide: angående mejl och ip-skydd

Inlägg av Onddruid i sön feb 14 2016, 13:04

Mejl vid registrering
Mejl krävs vid registrering för att skydda mot spammare, när man har angivit en mejl måste man gå in på en länk som skickas till den mejlen och aktivera sitt konto. Efter det använder vi bara er mejladress för att kontakta er om ni tar kontakt med oss först. Ni kan även välja att få uppdateringar från forumet på mejl men allt är helt och hållet upp till er.

Vill ni inte ange er privata mejl?
Skapa en ny mejl och använd den för att registrera ert konto och gör er sedan av med mejladressen. Se då till att spara användarnamn och lösenord så att ni inte måste ta kontakt med admin ifall ni glömmer ert login.

Mejladresser kan bara ses av admin i default-läget, ni kan välja att göra mejladressen offentlig men då måste ni gå till era inställningar och ändra det manuellt.


IP-loggar och oro för att någon ska använda er internettrafik mot er.
Om ni är oroliga för att er ip-adress ska loggas rekommenderar jag att ni använder vpn, ip-adressen är en adress till er dator och med hjälp av den kan man spåra er på internet. De som kan se din ip är "webmasters" dvs de som äger sidorna ni öppnar på internet. En vpn innebär att ni ansluter till en server genom en hemlig och krypterad anslutning som sedan lämnar sin ip men inte er när ni går in på olika sidor på nätet. Tänk på att den svagaste punkten vid en krypterad anslutning alltid är ert lösenord, folk som blir hackade väljer dåliga lösenord, behöver ni hjälp med att skapa ett lösenord kan ni kontakta mig men i framtiden kommer jag nog att göra en guide för det med.

En VPN skyddar er inte från er internetleverantör (ISP: ex. Bredbandsbolaget, ComHem, Telia) och räcker inte som skydd ifall ni till exempel håller på med olagliga saker men om ni bara är oroliga för att en tredje part som på något sätt lyckas komma åt er ip ska kunna spåra den tillbaka till er till exempel i syfte att utöva utpressning så rekommenderar jag VPN.

ZenMate
Det finns en lösning som ger VPN för er webbläsare (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari) och är gratis, er trafik loggas då online som om den kommer från Tyskland (går att ändra till lite olika länder) och företaget bakom sparar inte loggar på sina servrar. Tjänsten heter ZenMate och finns som ett tillägg till de vanligaste webbläsarna, här hittar ni den: https://zenmate.com/ (man kan välja mellan premium som kostar pengar och har extrafunktioner eller trial som ger 7 dagar premium och sedan blir en gratisversion, båda skyddar lika bra)

ZenMate Chrome-extension

ZenMate för Firefox
Onddruid
Onddruid
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 737
Join date : 16-01-11
Age : 30
Location : Jorden, Universum

http://bipolar.swedishforum.se

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet