Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenVäldigt jobbig ångest över vissa saker.

Skapa nytt ämne   Svara på ämnet

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner

Väldigt jobbig ångest över vissa saker.

Inlägg av Hurricane i fre maj 13 2016, 03:03

Hej.

Enda sedan jag testade Abilify och tränade samtidigt på insättningen så har jag palpitationer. Varför jag har dessa är inte klarlagt, man hittar ingenting på undersökningarna jag gjort hittills. Det är i alla fall att jag känner mina hjärtslag väldigt tydligt (ibland känner jag puls över hela kroppen), samt upplevelsen att hjärtat slår onormalt och hårdare. Skall ta ett heldygns-EKG men kön är lång dit. Jag vet att det inte är ångest som orsakar detta, men det orsakar däremot ångest. Allt började med insättningen av Abilify!

Det var outhärdligt på Abilify, men blev lite bättre när jag började med risperdal igen. Men det är fortfarande kvar och jag är VÄLDIGT orolig att jag skall få en stroke om jag väljer att lägga av med risperdal nu vilket jag verkligen vill.

Jag sitter här nu och har dödsångest och behöver höra något positivt. Läst att risperdal kan öka risken för stroke även för yngre och inte bara äldre med demens t.ex. Läste om en som fick stroke två dagar efter h*n slutade med risperdal. Det är jag orolig för.

Vad skall jag göra? Sad

Hurricane
Bubblare
Bubblare

Posts : 39
Join date : 16-01-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Väldigt jobbig ångest över vissa saker.

Inlägg av Butterflychaos i fre maj 13 2016, 06:57

Det är jättesvårt att säga vad det kan vara.
Tror dock du inte behöver vara särskilt orolig för stroke, det är nog bara en liten risk ens om man har en genetisk benägenhet för att bilda proppar (man kan få proppar av vissa neuroleptika, men det verkar som att det endast tas hänsyn till i vissa fall där man har två alleler av en viss gen som ger en rejält ökad benägenhet till att bilda proppar samt om man också tar p-piller). Prata med din läkare om detta, läkaren ska kunna svara på frågor om detta eller i alla fall kunna fråga någon som vet. Försök att inte oroa dig alltför mycket förrän du fått gjort ett långtids-EKG.

Butterflychaos
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 797
Join date : 16-01-12
Age : 23
Location : Uppsala

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Väldigt jobbig ångest över vissa saker.

Inlägg av Hurricane i fre maj 13 2016, 14:59

Okej, tack. Ditt svar lugnar mig något : )

Hurricane
Bubblare
Bubblare

Posts : 39
Join date : 16-01-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Väldigt jobbig ångest över vissa saker.

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan svara på inlägg i det här forumet