Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenPositiva aspekter av bipolär sjukdom?

Skapa nytt ämne   Svara på ämnet

Gå ner

Positiva aspekter av bipolär sjukdom?

Inlägg av Onddruid i tor jan 14 2016, 11:53

[Du måste vara registrerad och inloggad för att se denna länk.]

Ovan finns ett exempel på en artikel där man pratar om positiva egenskaper som kan förknippas med bipolär sjukdom, i det här fallet kreativitet och ledarskap.

Jag tycker det är viktigt att trots att bipolär sjukdom kan vara väldigt handikappande, att vi kanske försöker göra lite som folk med aspergers syndrom har gjort. Folk med aspergers har svårt att anpassa sig till ett samhälle som är fullt av människor som inte har aspergers. Jag har haft fördelen att både fått ha jobbat med en del med aspergers och känner ett gäng också och det som slår mig är deras positiva identifiering med diagnosen. De kallar sig "aspisar" och kan prata mycket om sina specialintressen som de har extremt bra koll på. Jag tror att det kanske är därför jag gillar dem så mycket, en person med aspergers har nästan alltid inslag av nördighet.

När jag funderar på det, trots att sjukdomen har ställt till det en massa för mig så tror jag även att den har gett mig fördelar. Man blir nog väldigt strategisk av att ha bipolär sjukdom. En anledning är väl att man aldrig vet när nästa skov kommer så man måste försöka se till att ligga lite före hela tiden i jobb och plugg så att man har råd att lagga efter lite senare. När man är uppåt så går ju associationer i hundraåttio vilket jag tror lägger en grund för att man blir bra på att tänka out of the box. Dessutom som vi har varit inne på tidigare så får man ju ett brett perspektiv, vanliga människor spelar mest på mittersta tangenterna på det känslomässiga pianot men vi bipolära spelar ju alla skalor, eller åtminstone en väldigt mycket större del av pianot. Det gör ju att det blir lättare till exempel att sätta sig in i andras situation och ha empatisk förståelse för folk i många olika situationer.

Vad är era tankar om det här?
avatar
Onddruid
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 737
Join date : 16-01-11
Age : 29
Location : Jorden, Universum

http://bipolar.swedishforum.se

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Positiva aspekter av bipolär sjukdom?

Inlägg av Berguv i sön jan 24 2016, 20:52

Jag tänkte spontant på (innan jag läste din text här) att jag känner - därför är jag! Och vi känner extra mycket, är extra mycket. Intensivitet. Liv, men kanske också därför det kan bli lite för mycket av det.
avatar
Berguv
Rekorderlig Medlem
Rekorderlig Medlem

Posts : 464
Join date : 16-01-15

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Positiva aspekter av bipolär sjukdom?

Inlägg av chai i tis jan 26 2016, 11:12

Den eviga frågan. Hade jag kunnat köra ett (eller gärna flera) parallella liv där man bara förändrar vissa parametrar och sedan jämföra så hade det varit mycket lättare att säga. Jag är varken geni eller superkreativ, det som möjligen uppväger att sjukdomen nästan tagit livet av mig, förstört jobb och utbildningar, är att jag ibland under kortare perioder har euforiska upplevelser som verkligen sticker ut från vardagen och gör det möjligt för mig att se världen som vacker trots krig, miljöförstöring och allt annat elände, lite som utsikten från rymdstationen...
avatar
chai
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 1444
Join date : 16-01-11
Location : Skåne

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Positiva aspekter av bipolär sjukdom?

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan svara på inlägg i det här forumet