Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenGalet motstånd?

Skapa nytt ämne   Svara på ämnet

Gå ner

Galet motstånd?

Inlägg av Onddruid i fre jan 15 2016, 21:30

Den här essän utforskar varför det är viktigt att psykiatrin inte patologiserar motstånd och gräver i psykiatrins ganska otrevliga historia för att förklara varför.

https://aeon.co/essays/we-should-listen-to-the-defiant-not-diagnose-and-medicate-them

Jag tycker verkligen att detta är något som är relevant - inte bara för att psykisk sjukdom idag fortfarande är en stämpel för meningsmotståndare (allt ifrån Kinas strukturella angrepp på dissidenter till i Sverige där man ofta hör rasister och högervridna kalla oliktänkande för "verklighetsfrånvända") utan även för att vi som patienter har rätt att ha inflytande över vår behandling.

Det innebär att vi inte ska ha några negativa kommentarer i våra journaler om att vi slutar ta mediciner eller har vissa personlighetsdrag. Vi har även rätt till information som är uppdaterad och ärlig - inte något vagt påstående om att medicinen rättar till kemiska obalanser eller att det inte finns några biverkningar. Vi borde alla försöka lyssna på de av oss som gör motstånd och inte oroa oss för att vara en av dem, om historien kan lära oss något så är det förmodligen de som i slutändan formar framtiden.

#essä #psykiatri #journaluppgifter #samhälle #stigma
Onddruid
Onddruid
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 737
Join date : 16-01-11
Age : 30
Location : Jorden, Universum

http://bipolar.swedishforum.se

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan svara på inlägg i det här forumet