Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenEn ny form av informationsöverföring i hjärnan

Skapa nytt ämne   Svara på ämnet

Gå ner

En ny form av informationsöverföring i hjärnan

Inlägg av Onddruid i sön jan 17 2016, 14:58

Det här är en sån artikel som man kanske får ta med en nypa salt men i en studie så undersökte forskare om det var möjligt att nervceller kommunicerar genom elektriska fält utöver den bättre förstådda cell-cell kommunikationen som medieras av transmittorsubstanser och elektrisk potential.

De gjorde en datorsimulation som undersökte hypotesen och visade sedan i djurmodeller att det är troligt att det sker ett utbyte i hjärnan mellan neuroner och intilliggande neuroner som är mycket långsammare än den vanliga överföringen.

Vad som gör att detta är intressant är att det finns en möjlighet att detta öppnar upp nya möjligheter för att påverka hjärnan och kanske både identifiera de neurobiologiska orsakerna till psykisk sjukdom och behandla dem.

Det har ju varit en del rubriker på senare år med en sorts "lightversion" av ECT som använder just elektriska fält för att påverka hjärnan. Om det nu skulle vara så att detta bereder vägen för nya terapier så är det bra nyheter tycker jag eftersom de elektriska fälten är så svaga att det skulle vara mycket lätt att påverka dem på ett väldigt noninvasivt sätt.

#artikel #neurobiologi #ECT


Senast ändrad av Onddruid den ons feb 10 2016, 11:12, ändrad totalt 2 gånger (Orsak för redigering : tillägg av taggar)
avatar
Onddruid
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 737
Join date : 16-01-11
Age : 29
Location : Jorden, Universum

http://bipolar.swedishforum.se

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan svara på inlägg i det här forumet