Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenVem ska man lyssna på?

Gå ner

Vem ska man lyssna på? Empty Vem ska man lyssna på?

Inlägg av Fallen i tor nov 10 2016, 14:15

Rädslan eller vad läkarna säger?

Jag har påbörjat en utredning för blödningsbenägenhet. De säger att blödningarna jag har fått är inte pga Lamotrogin utan andra faktorer. Jag vet sedan innan har fler mediciner liknade biverkning så ökar sannolikheten för biverkningen och på detta har jag alltid haft lätt att få blåmärken, blodutgjutningar, svårt att få stopp på vissa blödningar, etc...

Nu har jag rensat i medicinerna och tagit bort de jag kan som oxå har ökad blödningsbenägenheten. Då behållit de som ses som viktigaste. Nu är alla NAISD borta och utbytta mot Kodein. Får endast ta NAISD vid akut inflammation.

Alla inom sjukvården säger att de blödningar jag har, har inget som helst med Lamotrogin att göra, utan att mer att NAISD kan vara den faktorn som har gjort att min mycket milda blödarsjuka kan ha blivit något värre och inte Lamotrogin.

Håller på med en primär blödningsbenägenhetsutredning och då en som görs vid misstanke vid blödarsjuka.

Just är jag faktiskt rädd och har inte heller lust att direkt gräva mer info, för att jag är rädd för att bli ännu räddare. Lamotrogin som sagt den enda som egentligen har funkat. Vad händer om jag har blödarsjuka? Suck!
Fallen
Fallen
Veteran
Veteran

Posts : 837
Join date : 16-01-12
Location : Bortom Jupiter

Till överst på sidan Gå ner

Vem ska man lyssna på? Empty Sv: Vem ska man lyssna på?

Inlägg av Butterflychaos i tor nov 10 2016, 15:14

Jag antar att du menar NSAID, och ja, dom kan definitivt öka blödningsbenägenheten. Om man kollar på FASS finns det en mycket ovanlig biverkning hos Lamotrigin "en allvarlig störning i blodkoaguleringen som kan orsaka oväntad blödning eller blåmärke (disseminerad intravaskulär koagulation)". Men som sagt, det drabbar upp till 1 på 10 000 personer. Men om du känner attdet är något fel så prata med läkarna. Vad säger dom som håller i utredningarna?
Butterflychaos
Butterflychaos
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 1295
Join date : 16-01-12
Age : 27
Location : Uppsala

Till överst på sidan Gå ner

Vem ska man lyssna på? Empty Sv: Vem ska man lyssna på?

Inlägg av Fallen i tor nov 10 2016, 23:26

Jag har ju påbörjat en utredning kring blödningsbenägenheten. De första blodproverna har gjorts, men jag har inte fått svar på dem ännu.

Läkare, speciellt specialisten kirurgen på akuten sa att denna typ av biverkning är så ovanlig att det inte är den. Utan SJS ä vanligare.

Min husläkare sa samma sak, att NSAID har en större påverkan på detta än Lamotrogin. Så nu är denna typ av medicin tillfälligt borttaget för mig utan jag har Citodon istället. Alltså vi har gått igenom de mediciner jag äter och plockat bort de större bovarna. Vet att fler mediciner som har liknade biverkning så ökar sannolikheten.

Så det finns två vägar, antingen är Lamotroginet eller som det ser ut efter lite grävande, är att vi kan ha blödarsjuka i släkten. Oavsett vad... När äntligen livet börjat funka....
Fallen
Fallen
Veteran
Veteran

Posts : 837
Join date : 16-01-12
Location : Bortom Jupiter

Till överst på sidan Gå ner

Vem ska man lyssna på? Empty Sv: Vem ska man lyssna på?

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet