Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa AppenLamotrigin lamictal

Gå ner

Lamotrigin lamictal Empty Lamotrigin lamictal

Inlägg av skinkan i ons jun 01 2016, 11:58

Jag har alltid tagit lamotrigin, nu senast fick jag lamictal istället. Jag är uppe i en dos av 200mg. Har tagit lamotrigin i snart ett halvår. Men när jag började ta lamictal fick jag problem. Fick utslag i ansiktet, sår i munnen, blåsor på tungan, läpparna och även på penis. Jag blev förstås orolig för stevens johnsons syndrom. Ringde sjukvårdsupplysningen, sköterskan garanterade att det inte var det. Jag lät bli att ta medicinen ändå ett par 3-4 dagar. Symptomen försvann i princip, eller slutade stegras iaf. Nu har jag börjat igen igår, får se hur det går.

Det sägs ju att det är exakt samma, lamotrigin är bara en billigare version men annars innehåller de exakt samma.
Men, lamotrigintabletterna är vita medans lamictal är beige. Så nån skillnad måste det vara. Om det så bara är färgämne eller något så är det inte exakt. Så detta påstående om "exakt" är alltså relativt och då blir jag nojig om hur relativt det egentligen är.
skinkan
skinkan
Bubblare
Bubblare

Posts : 69
Join date : 16-02-07
Location : norrland

Till överst på sidan Gå ner

Lamotrigin lamictal Empty Sv: Lamotrigin lamictal

Inlägg av Fallen i tor jul 14 2016, 07:04

Jag byter inte märke, tillverkare, när det kommer Lamotrogin utan mer kör på samma och så är det med resten av all medicin jag käkar.  

Många gånger måste jag öppna förpackningen för att ta reda på att det är samma, är det inte det så får de snällt ta in den som jag tar.

Substansmängden är densamma men färgämnen och tillsatser kan dock variera.

Varför jag inte ändrar är just för att jag är allergisk emot vissa färgämnen och tillsatser, som konserveringsmedel.
Fallen
Fallen
Veteran
Veteran

Posts : 837
Join date : 16-01-12
Location : Bortom Jupiter

Till överst på sidan Gå ner

Lamotrigin lamictal Empty Sv: Lamotrigin lamictal

Inlägg av systerdyster i fre jul 15 2016, 09:03

När jag hade lamotrigin sade min psykiater att det var jätteviktigt att jag aldrig accepterade ett annat fabrikat av lamotrigin på apoteket än det jag började med. Jag har för mig att han sade att han hade erfarenhet av att patienter reagerat precis som du. Jag slutade med mina när jag gick in i en djup depression (inget hjälper, det är ingen mening med mediciner, etc...) och blev inlagd på psyk nån månad. De tvingade mig att börja med lamotrigin igen, samtidigt som jag fick Voxra (som jag speedade upp på totalt och slutade med ganska omgående), men förmodligen hade de ett annat fabrikat av lamotrigin och jag reagerade ungefär som du. Men min nuvarande psykiater förbjöd mig att någonsin använda lamotrigin igen efter de utslagen. Nu har jag litium.

systerdyster
Nyinitierad
Nyinitierad

Posts : 4
Join date : 16-02-26

Till överst på sidan Gå ner

Lamotrigin lamictal Empty Sv: Lamotrigin lamictal

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet