Taggar

  #etiologi     #mani     #samhälle     #studie     #depression     #diagnostik     #psykologi     #artikel     #stämningsläge     #läkemedel     #hjärnan     #myt     #neurologi     #npf     #perception     #psykos     #attityder     #stigma     #ångest     #mindhacks  
Nytt sedan sist

Load Newest Topics
Topics Since Last Visit
Skaffa Appen



Precis fått Bipolär diagnos

2 posters

Gå ner

Precis fått Bipolär diagnos  Empty Precis fått Bipolär diagnos

Inlägg av Hallon mån jul 20 2020, 00:12

Hej! Har precis fått en bipolär diagnos och börjat medicinera sedan ett halv år. Fast egentligen har frågan varit uppe tidigare men jag har försökt hitta sätt att må bra. Yoga, bra mat, motion, bytt jobb, skilt mig.
Inget hjälper och kanterna äSr borta, alltså går snabbt rakt ned och även upp. Perioderna emellan har blivit mer sällsynta. Har även blandskov nere- uppe- allt på en gång.
Vill hitta sätt att förstå när det svänger. Att kunna häjda fallen rakt ned , mjuka kraschen.
Någon som kan dela med sig av råd?

En annan sak är stigmatisering. Nu när jag börjar acceptera och ta hjälp. Kommer / blir medveten om omgivningen. Fördomar mot psykisk ohälsa, Rädsla. Jag går rådet att inte berätta för arbetskamrater , vänner. Välja gör vilka i så fall. Detta resonerande gör mig frustrerad och stigmatiserad. Ska jag gå här och skämmas nu? Är jag en sämre människa nu? Önskar och vill kunna vara öppen, samtligt vara stolt! Har skämtat väldigt länge med depressioner / hypomaniskt skov. Och upplever nu ett lugn i att det har fått ett namn, en satt diagnos. Men omgivningen , mina barns reaktioner. Skulle vilja ha omgivningens ok!
Har ingen bipolär vän och skulle vilja diskutera och snacka om allt med detta / Hallon

Hallon
Nyinitierad
Nyinitierad

Posts : 1
Join date : 20-07-19

Till överst på sidan Gå ner

Precis fått Bipolär diagnos  Empty Sv: Precis fått Bipolär diagnos

Inlägg av Butterflychaos lör aug 15 2020, 19:02

Hej Hallon!
Det kan vara svårt att hitta saker som funkar just för dig. Mediciner kan fungera olika bra för olika människor - jag har inte haft jättemycket tur med det själv. Men det finns säkert något där ute som funkar för dig, man måste bara hitta det.
En del tycker terapi kan vara bra för att hitta strategier att hantera svängningar, och hitta tidiga tecken på ett skov så man kanske kan stoppa det innan skovet verkligen utvecklats. Själv tyckte jag inte DBT var så mycket till hjälp, men andra tycker det funkar.

Självklart ska du inte behöva skämmas. Du är definitivt inte en sämre person. Tyvärr kanske omgivningen inte är så förstående alltid? Om det är någon som känt dig länge kanske inte reagerar så dåligt eftersom de redan vet hur du är som person?
Butterflychaos
Butterflychaos
Ambulerande Admin
Ambulerande Admin

Posts : 1295
Join date : 16-01-12
Age : 30
Location : Uppsala

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet